maanantaina, heinäkuuta 17, 2006

Omasta päästä

Tämä neulepusero lähti valmistumaan viime viikolla, kun yritin keksiä, jotain mitä tekisin jo varastossa olevista langoista. Vielä puuttuisivat hiat ja joustinneule kaula-aukosta. Lankana on Kitten Mohair, jota on mennyt tähän mennessä hieman kolmatta kerää. Idea neuleeseen lähti Chiagussa olevasta mallista. Tuo alkuperäinen on kyllä hienompi kuin omani, joka on siis tehty ihan omasta päästä. Kun tuota Visaa ei edelleenkään ole.

En tiedä saanko tuota neuletta ihan heti valmiiksi. Viikonloppuna tuli tieto, että kasvattajalle, jolta odottelen koiranpentua, tulee heinä-elokuun vaihteessa kaksi pentuetta. Nyt sitten odotan täällä peukut pystyssä riittäisikö niistä minullekin pentu. Ajattelin väsätä ihkumista helpottamaan neuleen koiralle, karvaton rotu kun on kyseessä. Eilen tuli jo kaivettua vintiltä rottinkikori, joka oli joskus kissansänkynä (no, kissamme ei sitä kyllä ikinä nukkumapaikakseen kelpuuttanut, mutta sitä varten se hankittiin). Tarkoitus olisi askarrella siihen jonkinlainen patja ja kangasvuoraus/huppu, ettei pentu pääsisi rottinkia jyrsimään. Katotaan nyt mitä siitä tulee, kun en yleensä ompele. Mikäli joku tietää ohjeita tällaiseen hommaan niin saa vinkata :)

Sain hankittua Ikeasta pari viikkoa sitten kauan kaipaamiani säilytyslaatikkoja ja pistin langatkin viimein järjestykseen. Eihän tuo vielä kovin paha lankavarasto ole.

2 kommenttia:

Carita kirjoitti...

Rottinkikori kannattaa ehdottomasti suojata hupulla. Meidän molemmat koirat kalvoivat pentuina mielellään korin reunoja.

Sari kirjoitti...

Juu...ja meidän Nelli ja sen sisko Bessi, jotka pentuina asuivat vielä samassa osoitteessa söivät yhden korisängyn ihan palasiksi;) ja älä vaan päästä pentua vauvanakaan sänkyyn sun viekkuun, ellet halua, että se aina sitten nukkuu siellä. Sängystä pois opettaminen on todella suuri työ...!