Pekaanipähkinä-banaanikakku
150 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 dl tomusokeria
4 kypsää banaania
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
Ripaus suolaa
75 g pekaanipähkinöitä
Voita ja korppujauhoja vuokaan
Vaahdota voi, sokeri ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta banaanit ja sekoita sose taikinaan. Lisää kananmunat.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siihen kokonaiset, kuoritut pekaanipähkinät (säästä muutama koristeeksi pinnalle). Kääntele kuiva-aineseos banaanitaikinaan.
Voitele ja korppujauhota pitkä kakkuvuoka. Laita pohjalle säästämäsi pekaanipähkinät ja kaada päälle taikina. Paista kakku 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kakku on valmis, kun tikku pysyy kuivana.
150 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 dl tomusokeria
4 kypsää banaania
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
Ripaus suolaa
75 g pekaanipähkinöitä
Voita ja korppujauhoja vuokaan
Vaahdota voi, sokeri ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta banaanit ja sekoita sose taikinaan. Lisää kananmunat.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siihen kokonaiset, kuoritut pekaanipähkinät (säästä muutama koristeeksi pinnalle). Kääntele kuiva-aineseos banaanitaikinaan.
Voitele ja korppujauhota pitkä kakkuvuoka. Laita pohjalle säästämäsi pekaanipähkinät ja kaada päälle taikina. Paista kakku 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kakku on valmis, kun tikku pysyy kuivana.
2 kommenttia:
Ihana resepti! Olen metsästänyt pekaanipähkinä-banaanikakun ohjetta todella ptkään! Nam!
Tätä ohjetta pitää kokeilla. Kuulostaa ja näyttää herkulta.
Lähetä kommentti