keskiviikkona, maaliskuuta 29, 2006

Kukkia ja keväthuiveja

Olin viikonloppuna lankaostoksilla siskoni kanssa. Tarkoitus oli olla vain henkisenä tukena, mutta ihme ja kumma mukaan tarttui kuitenkin yksi kerä vaaleansinistä Kotiväkeä. Muuten en olisi ostanut, mutta huomasin lankahyllyjä katsellessa, että multahan puuttuu kiva keväthuivi ja tuosta langastahan sen voisi virkata. Niin, eihän niitä ohuita keväthuiveja olekaan kuin pari kappaletta kaapissa... Joka tapauksessa viikonlopun aikana langasta muotoutui pylväillä virkattu suorakulmionmuotoinen huivi. Lopputulos oli yksinkertainen ja omasta mielestäni hyvä. Normaalisti en huiveja käytä kuin takin kanssa kaulaliinana, mutta tuota voisi pitää ihan muutenkin, vaikka t-paidan kaverina.

Ylijääneestä langasta päädyin virkkaamaan kukkasen, jonka ohje oli kevään Novitassa. En ole vielä keksinyt tuolle mitään virkaan, ehkä se joskus pääsee koristamaan jotain toista työtä. Tai sitten siitä tulee hyvin hyvin pieni pöytäliina.

Loman kunniaksi käytin aamupäivän etsiskelemällä netistä kivoja ohjeita, kun en ole osannut päättää mitä tehdä seuraavaksi. Ponchon langathan odottavat edelleen kaapissa, mutta se ei vaan tällä hetkellä innosta. Jotenkin se tuntuu liian syksyiseltä/talviselta projektilta. Netistä sen sijaan löytyi pienen penkomisen jälkeen sopivan keväistä tehtävää. Senja-kietaisuneuletakki näyttäisi itsellekin sopivalta mallilta. Ja kerran Trinny ja Susannah sanovat, että kietaisuneuletakki sopii isorintaiselle, niin pakkohan sen on olla mun mallia. Lankana oli kylläkin Novitan butterfly, jota ei taida enää pahemmin mistään löytyä? Novitan sivuilla sitä ei ainakaan näyttänyt olevan myynnissä. Mutta wool saattaisi olla ihan hyvä vaihtoehto, tai sitten joku lanka, missä olisi hieman jotain kimalletta.

Tänään ruokakaupasta päätyi matkaan maaliskuun Suuri Käsityölehti sekä Moda. Olin ihmeissäni, kun SK:ssä olikin yllättävän monta mallia, joista pidin, ostin nimittäin lehden lähinnä tuon jenkkikassin ohjeen takia. Ainakin lyhythihainen bolero ja lehtiruututoppi ovat toteutettavien listalla. Samoin tietysti tuo jenkkikassi. Modaakin olin selaillut kirjastossa heti sen ilmestyttyä ja silloin kaikki mallit tuntuivat huonoilta. Nyt kun lehteä katseli oikein ajatuksen kanssa niitä mukavia malleja löytyikin. Tehtävien listalle pääsivät napeilla koristeltu toppi (malli 16), pitsineulejakku (19) ja ehkä myös virkattu kietaisujakku (17).

Nyt pitäisi siis vaan päättää, mitä noista tekisi ensin...Ei kommentteja: